contact-desktop

opendeurdag
POSTED 18,June 2018
Wat is het ideale moment voor een opendeurdag?

Uw opendeurdag valt of staat met de datum. Kiest u een slechte dag uit, dan gaat uw evenement compleet de mist in. Ga dus niet te lichtzinnig om met de timing, maar neem uw tijd om een geschikte dag te vinden. Hier alvast enkele tips waarmee u rekening kunt houden bij de timing van uw opendeurdag.

 

Nog meer interessante tips over de organisatie van een opendeurdag vindt u in ons e-book ‘8 tips om van uw bedrijfsevenement een overrompelend marketingsucces te maken’

Download het e-book

 

1) Check de kalender van concurrenten

Uw concurrenten houden ook elk jaar één of meerdere opendeurdagen en zijn dus, net als u, op zoek naar de ideale datum. Vermijd dat u dezelfde dag kiest door uitgebreid onderzoek te doen. Bel uw concurrenten desnoods op en vraag het hen op de man af. Of nog beter: licht hen in over uw geplande opendeurdag en vraag om geen activiteiten te organiseren die dag. Door elkaar niet te beconcurreren, houdt u beiden uw kansen op een succesvolle opendeurdag gaaf.

Image

2) Plan in functie van uw doelgroep

In sommige gevallen bepalen uw klanten mee de timing van uw opendeurdag. Zo zijn schooldagen uitgesloten als u kinderartikelen verkoopt. Verkoopt u bruidskledij, dan bent u bijna verplicht om uw opendeurdag in de winter te organiseren. De meeste huwelijken vinden namelijk plaats in de zomer. Zo hebben bruid en bruidegom ruim de tijd om hun keuze te maken. Probeer een timing te vinden die zowel voor u als uw klanten past.

3) De zomervakantie is altijd een slecht idee

Logisch, heel wat mensen zijn met vakantie. En wie toch thuis is, verkiest wellicht eerder een zonovergoten terras dan uw winkel. Een opendeurdag in vakantieperiodes is enkel een goed idee als het regent. Maar het weer hebt u jammer genoeg niet in de hand.

4) Maak van uw opendeurdag een opendeurweekend

Organiseer in de plaats van een opendeurdag een opendeurweekend. Klanten hebben dan iets meer vrijheid om een geschikt moment te kiezen. Op zondag scoort u bovendien dubbel, want de meeste van uw concurrenten zijn die dag gesloten.

image2

5) Ga voor een laatavondopening

De meeste werkende mensen hebben door de week geen tijd om langs te komen. Tenzij u speciaal voor hen een laatavondopening organiseert. Hoe flexibeler de timing van uw evenement, hoe meer klanten u over de vloer zult krijgen.

6) Leg de datum maanden op voorhand vast

Wil u een opendeurdag organiseren? Dan is een datum kiezen het allereerste wat u moet doen. Doe het wel ruim op voorhand, zodat u eventueel nog een alternatief kunt kiezen (uiteraard voor uw uitnodigingen verstuurd zijn). Bent u zeker van de gekozen timing? Dan verstuurt u zo snel mogelijk uw uitnodigingen zodat uw klanten die dag kunnen vrijhouden.


Nog meer interessante tips over de organisatie van een opendeurdag vindt u in ons e-book ‘8 tips om van uw bedrijfsevenement een overrompelend marketingsucces te maken’

Download het e-book