contact-desktop

DM
POSTED 14,May 2020
Een mix van offline en online communicatie: zo bereikt Mister Genius een uitzonderlijk resultaat

Het is moeilijk om als particulier, zelfstandige of bedrijfsleider van een kmo of vzw een informaticapartner te vinden die mee is met alle recente ontwikkelingen en uitdagingen. Die vaststelling heeft Olivier Olbrechts geïnspireerd om Mister Genius op te richten.

O.O. “Mister Genius zet zich in de markt als IT-manager voor al wie niet kan rekenen op een kwalitatieve IT-service. We beantwoorden de specifieke behoeften van klanten zo goed mogelijk en binnen hun budget, in een van onze 14 winkels, op afstand via een helpdesk of ter plaatse bij de klant. Onze core business gaat van eenvoudige smartphoneherstellingen tot de installatie en het onderhoud van IT-systemen bij kmo’s.”

Lokale communicatie voor een lokale dienstverlening

Omdat de ‘lokale’ particuliere klanten niet makkelijk te identificeren zijn en er dus ook moeilijk gericht naar hen kan worden gecommuniceerd, kiest Mister Genius dikwijls voor ongeadresseerd reclamedrukwerk.

O.O. “Met ons reclamedrukwerk bereiken we heel veel mensen en weten we dat onze informatie zeker bij een deel van ons doelpubliek belandt. En in onze winkels merken we dat veel mensen onze reclame lezen. We richten ons heel specifiek op bepaalde buurten en vermijden er andere. Dat is een heel rendabele manier van werken.”
- O.O.

We richten ons heel specifiek op bepaalde buurten en vermijden er andere. Dat is een heel rendabele manier van werken.
- O.O.

Mister Genius stuurt ook regelmatig geadresseerde zendingen, naar een selectie contacten uit de databases van bpost. Volgens Olivier zijn geadresseerde zendingen zeker de moeite waard omdat je ermee zelfstandigen en kleine bedrijfjes kunt bereiken die overspoeld worden door e-mails.

O.O. “Geadresseerde zendingen leveren op dit moment zelfs betere resultaten op dan enkele jaren geleden. Daar zijn volgens mij twee redenen voor: er worden minder gepersonaliseerde geadresseerde zendingen verstuurd en er worden veel meer e-mails verstuurd. Een e-mail kun je verwijderen met een enkele klik. Een goede verkoopbrief, die vlot geschreven is en een aantrekkelijke lay-out heeft, trekt daarentegen de aandacht.”

Mister Genius stuurt zijn ongeadresseerd reclamedrukwerk naar particulieren en houdt zijn geadresseerde zendingen voor bijvoorbeeld zelfstandigen, bedrijven en vzw’s. Zo kunnen er hen speciale acties worden aangeboden of kan er een geschenk meegestuurd worden in de envelop.

Dankzij de database en logistiek van bpost kunnen we dat soort doelgroep heel precies bereiken.
- O.O.

O.O. In onze brieven en ons reclamedrukwerk integreren we systemen voor online conversie. Zo wordt de consument naar de website gestuurd, waar we hem kunnen bereiken met gerichte online reclame. Want natuurlijk maken we ook online reclame en gebruiken we tools als Google AdWords en Facebook. Het is net door die mix van offline en online dat onze communicatie zo efficiënt is.

Het is net door die mix van offline en online dat onze communicatie zo efficiënt is.
- O.O.

Tot slot nog enkele tips

O.O. “Kies voor een mix van offline en online communicatie, want iedereen mag dan wel de mond vol hebben van al wat digitaal is, met de klassieke papieren brief en de oplossingen van bpost kun je uitstekende commerciële resultaten behalen. Zet in op authenticiteit: als je een klein bedrijf hebt, stel je dan ook zo voor en stel je communicatieplan op in functie van je middelen. Ook met een klein budget kan je heel mooie dingen doen.”

Uw online community boosten met offline communicatie?

 

Ontdek hier hoe u het kunt aanpakken